Christoffelberg

 

Mount Christoffel Hike – Een Caribische uitdaging! 

Mount Christoffel is het hoogste punt van het eiland Curaçao en het opvallende kenmerk van het prachtige Christoffel National Park. Iedereen die de beste wandeltochten op Curaçao wil meemaken, moet de uitdagende maar lonende berg Christoffel-wandeling maken – dat hebben we gedaan, en hier is ons verhaal!

Onze familiegroep (mijn zoon, dochter, de vriend van mijn dochter en ik) vertrokken in de vroege ochtend, onze bestemming – het Christoffel National Park en de prachtige Mount Christoffel! Google vertelde ons dat we een rit van 30 minuten moesten verwachten – easy peasy! Omdat we zeker waren van een rechttoe rechtaan reis die voor ons lag, schakelden we maps.me in en volgden de aanwijzingen die erop stonden.

En ja hoor, de rit verliep soepel, totdat het systeem ons vertelde linksaf te slaan. Voor de paar minites volgden we een goede lezing, maar dit veranderde al snel in een vuile lezing. Tot nu toe echter geen noemenswaardige problemen. Na 15 minuten kwamen we de eerste kleine hoogte tegen (die we vrij gemakkelijk overwonnen), maar toen kregen we een steilere helling, bezaaid met kleine rotsblokken. Gelukkig hadden we een uitstekende chauffeur!

Al snel werd de kwaliteit van de onverharde weg erbarmelijk. Kleine rotsblokken veranderden in grotere rotsblokken en na 30 minuten rijden bevonden we ons aan de voet van een steile heuvel. Onze arme huurauto (een Kia Picante) deed zijn best, maar er waren te veel keien, en het pad ervoor was gewoon te steil……. Daar was niets voor, de vriend van mijn dochter draaide de auto om en reed terug zoals we waren gekomen!

Met de hulp van een vriendelijke lokale persoon vonden we het Christoffel National Park – net op tijd om de berg te beklimmen voordat het te warm werd.
Opmerking: sinds we onze reis hebben gemaakt. Maps.me heeft hun kaarten bijgewerkt – en ze sturen bestuurders niet langer langs de onverharde weg!

 

Kantoor Christoffel NatuurparkEr is een kleine vergoeding voor toegang tot het Christoffel National Park, en we betaalden op kantoor en accepteerden een kaart van de vriendelijke bediende die ons bij de receptie bediende. We reden de berghelling van het Christoffel National Park in en maakten de reis van 5 minuten naar de voet van de Christoffelberg zelf, en lieten onze arme kleine auto achter op de handige parkeerplaats!

Fauna op de berg Christoffel

Het heeft ons misschien veel meer dan een half uur gekost, maar we hadden onze bestemming bereikt en we waren eindelijk klaar om de berg Christoffel te beklimmen. We pakten onze rugzakken (vol met voorraden zoals water en snacks) en begonnen het pad te beklimmen. Het eerste stuk was lekker makkelijk, met een breed pad dat zachtjes omhoog liep.

Wandeling naar de top van de Christoffelberg

Zoals deze foto laat zien, bleven de jongens voor ons uit lopen, en wij meisjes begonnen al snel in het zweet te werken om bij te blijven!

Bromelia Humilis op de Christoffelberg.

 Tijdens het wandelen op de Christoffelberg zie je zeker een scala aan prachtige planten. De berg is de thuisbasis van verschillende cactussen en Prosopis juliflora. Het meest verbluffend is de Bromelia humilis.

Natuur op Mount Christoffel Curacao
Al snel werd het pad steiler, met veel keien variërend van klein tot groot. Ik zal eerlijk zijn, wij meisjes zaten te hijgen en puffen tegen deze etappe, terwijl de jongens ver voor waren! We namen een pauze voor water en een snelle snack, om ons van energie te voorzien voor de klim naar de top.

De top of de berg Christoffel bereiken

We hebben het gehaald……De top van de Christoffelberg! Het uitzicht was geweldig, met een prachtig panorama in alle richtingen. Op de top staat vaak een verkoelend briesje, wat welkom is na de klim. We gingen zitten om van het moment te genieten.

Christoffelpark hoogste berg

De hoogste berg op Curaçao

Het was tijd om afscheid te nemen en naar beneden te gaan. De weg naar beneden was bijna net zo uitdagend als het pad naar de top, en we moesten ons allemaal goed concentreren op waar we onze voeten neerzetten om uitglijden te voorkomen. We namen de tijd en kwamen helemaal naar beneden zonder krassen te krijgen!

Warawara aan onze picknicktafel Christoffel

We rusten uit aan een van de picknicktafels die het park biedt en beginnen onze broodjes te eten. Deze kleurrijke vogel was helemaal niet schuw. Hij/zij heet Warawara en was zelfverzekerd genoeg om als een van de familie aan de picknicktafel te zitten en kleine stukjes van het aangeboden brood te plukken!

Zin in wat rust en ontspanning, verlieten we Christoffel National Park en gingen voor de rest van de middag naar het strand van Blue Bay Golf & Beach Resort.

Ervaar het zelf! 

Wandelen op de berg Christoffel is een must-do-activiteit voor iedereen die fit en gezond is en die Curaçao bezoekt. De totale hoogte van de berg is 1227 ft (375 m). Het is niet ’s werelds meest veeleisende wandeling, maar het heeft zeker zijn uitdagingen – zoals grote rotsblokken en de smalheid van het pad (dat op sommige plaatsen slechts 2 cm breed is).

Ons advies: vertrek voor de hitte van de middag, goed uitgerust met voldoende voedsel en water. En onthoud, wat de uitdagingen ook zijn, het uitzicht vanaf de top maakt het allemaal de moeite waard!

Florint Vacations

Blue Bay Beach & Golf resort

Vragen? Neem contact met ons op