Over Curacao

Curaçao is een van de meest pittoreske van de Caribische eilanden en staat bekend om zijn azuurblauwe zeeën, bezaaid met nabijgelegen riffen. Duikers komen massaal naar Curaçao om van dichtbij het overvloedige onderwaterleven te ervaren dat in deze magische wateren leeft, terwijl zonaanbidders komen voor het plezier om zich uit te strekken op een wit zandstrand en te genieten van enkele van ’s werelds mooiste scènes.

Good to know

Als tropisch eiland geniet Curaçao het hele jaar door van hoge temperaturen, variërend van midden twintig tot midden dertig op elk moment van het jaar. Curaçao, gelegen in het uiterste zuiden van het Caribisch gebied, ligt buiten de orkaanriem – een absoluut pluspunt, vooral voor iedereen die geïnteresseerd is in een bezoek aan het gebied in de late zomer van de herfst. Niet alleen komen harde wind minder vaak voor, maar de intense regenval die in deze tijden vaak het Caribisch gebied treft, is op Curaçao veel minder extreem dan de vele eilanden verder naar het noorden.
Enkele van de belangrijkste attracties van Curaçao zijn het Curaçao Sea Aquarium – net ten zuiden van Willemstad, Playa Piskado – waar zwemmen met schildpadden vrijwel gegarandeerd is, en Klein Curaçao – en het onbewoonde eiland dat wordt bezocht door regelmatige boottochten.

Verken Willemstad – de hoofdstad van Curaçao

Blue Bay Beach ligt net ten noordwesten van Willemstad, de historische hoofdstad van Curaçao. Willemstad is ontwikkeld vanaf 1634 en de vele prachtige pastelkleurige gebouwen zijn een bewijs van het Nederlandse koloniale verleden van het eiland. In feite is de stad zo beroemd om zijn schoonheid en historisch belang, dat het officieel is aangewezen als UNESCO-werelderfgoed. Tegenwoordig is het een natuurlijke trekpleister voor toeristen naar het eiland, en de nabijgelegen stranden (zoals Mambo Beach) behoren tot de meest populaire stranden van Curaçao.

Andere Curaçaose nederzettingen die een bezoek waard zijn, zijn onder meer Jan Thiel – net ten zuiden van Willemstad, Sint Michiel – een klein vissersdorpje 6 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad, en Sint Willibrordus – aan de noordwestkust, dicht bij het prachtige strand van Playa Porto Marie.

Reizen naar Curaçao

Vliegen naar Curaçao is eenvoudig. Regelmatige vluchten zijn beschikbaar vanaf Amerikaanse, Europese en wereldwijde luchthavens, en vliegtuigen landen direct op het eiland, op de internationale luchthaven van Curaçao. Blue Bay Golf & Beach Resort ligt op minder dan 6 km van de luchthaven en kan doorgaans in ongeveer 15 minuten worden bereikt.
Eenmaal op het eiland is reizen vrij eenvoudig. Curaçao is lang en slank van vorm, maar Blue Bay ligt bijna centraal waardoor de meeste bestemming met de auto binnen een uur te bereiken is.

Boek uw Blue Bay vakantiewoning

Uw droomvakantiehuis in Blue Bay, Curaçao is slechts een paar klikken verwijderd! Als u nog meer advies nodig heeft, dan staat ons vriendelijke team u graag te woord – gewoon een e-mail  info@florint.com!

Klein Curacao

Op iets meer dan 6 km van het meest zuidoostelijke puntje van Curaçao ligt Klein Curaçao – een klein, onbewoond eiland dat een mekka is geworden voor duikers, snorkelaars en iedereen die op zoek is naar schoonheid of avontuur in de Caribische Zee!

Klein Curaçao

Klein Curaçao is een Nederlandse naam, wat zich eenvoudig vertaalt als ‘Klein Curaçao’ – en het eiland is inderdaad klein. Zijn lange en smalle vorm weerspiegelt die van zijn grotere naamgenoot, en het totale landoppervlak is slechts ongeveer twee derde van een vierkante mijl.

Het eiland werd eind 19e eeuw zwaar gedolven voor fosfaat, en dit leidde ertoe dat het erg laaggelegen werd. Tegenwoordig is dit vlakke, lage stuk land onbeschut en winderig… Het klassieke onbewoonde eiland!

Duiken in Klein Curaçao

Het landschap van het eiland heeft een ongewone schoonheid, maar de meeste bezoekers komen naar Klein Curaçao om te duiken, snorkelen of gewoon om te zwemmen in het kristalheldere water dat tegen de kust klotst.

De vele riffen zijn een toevluchtsoord voor een ongelooflijk scala aan zeeleven, en duiken in de buurt van Klein Curaçao is echt een once-in-a-lifetime ervaring. Een bijzonder hoogtepunt zijn de schildpadden die in deze wateren zwemmen, waarbij de drachtige vrouwtjes elk jaar aan land komen om hun eieren te leggen.

De twee kanten van het eiland zijn heel verschillend – het oosten is blootgesteld aan de bredere Atlantische Oceaan en heeft een meer ruige schoonheid. Voor de oostkust liggen verschillende scheepswrakken. Het westen is meer beschut en het land gaat vloeiend over in de zee langs een prachtig wit zandstrand. Door de ondiepe wateren aan deze kant van het eiland kunnen snorkelaars vaak net zoveel zeeleven zien als duikers.

 

De geschiedenis van Klein Curaçao

Zoals de meeste Caribische eilanden, werd Klein Curaçao actief gebruikt tijdens de slavenhandel, toen het diende als een afgelegen plek om slaven in quarantaine te plaatsen die ziek waren geworden tijdens de lange overtocht vanuit West-Afrika. Bezoekers kunnen de sombere overblijfselen van dit donkere verleden zien in de vorm van verschillende graven en een historisch quarantainegebouw dat nog steeds op het eiland bestaat.

Een vrolijker kenmerk van Klein Curaçao is de vuurtoren, die voor het eerst werd gebouwd in 1850 en sindsdien twee keer is herbouwd, nadat hij last had gehad van stormschade. De vuurtoren bevindt zich ongebruikelijk in het midden van het eiland, om hem te beschermen tegen de ergste effecten van de zee, maar door zijn hoogte (bijna 70 voet) en het lage, vlakke landschap eromheen is hij gemakkelijk te zien door schepen. De vuurtoren is vandaag de dag nog steeds actief en is volledig uitgerust met een moderne LED-lamp op zonne-energie.

Klein Curaçao was jarenlang volledig onvruchtbaar. Dit werd veroorzaakt door geiten, die op de natuurlijke vegetatie van het eiland mochten grazen. In de afgelopen jaren heeft een herbebossingscampagne geleid tot het planten van struiken over het hele eiland, om het natuurlijke uiterlijk te herstellen. Klein Curaçao was vroeger rijk aan vogels en het is mogelijk dat het aantal vogels op het eiland toeneemt als gevolg van de recente veranderingen in het ecosysteem.

Hoe bereikt u klein Curacao?

De meeste bezoekers van Klein Curaçao maken de reis per boot vanaf Curaçao zelf – en verschillende operators maken deze overtocht. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de zee woelig kan zijn, maar voor iedereen die op zoek is naar een klein stukje paradijs en een locatie van wereldklasse om te zwemmen, snorkelen of duiken, is Klein Curaçao moeilijk te verslaan!

Restaurant & Bar

Top 10 Restaurants

Curaçao is de thuisbasis van een aantal goede restaurants, die allerlei soorten gerechten aanbieden. Of je smaakpapillen nu prikkelen voor een authentieke smaak van de Caraïben, of je wilt eten uit Thailand, India, Italië of Spanje proeven, je zult zeker iets vinden om je trek in te stillen!

Om je te helpen kiezen tussen de vele beschikbare opties, hebben we deze gids samengesteld met de 10 beste restaurants op Curaçao.

Lets go the beach

Top 10 stranden

Er zijn veel redenen om het prachtige Caribische eiland Curaçao te bezoeken, maar een van de grootste attracties is het scala aan fantastische stranden. Deze stranden, gewassen door de rijke stromingen van de Caribische Zee, zijn de toegangspoort tot het kristalheldere water daarachter - een traktatie voor duikers, snorkelaars en zwemmers.

Of je nu de stranden van Curaçao bezoekt om het onderwaterleven te ervaren, of gewoon om seik Als u wat tropische stralen opdoet, zal onze lijst met de 10 beste stranden van Curaçao u helpen uw tijd te plannen en het beste uit uw vakantie te halen. 

Beklim de christoffelberg

Mount Christoffel is het hoogste punt van het eiland Curaçao en het opvallende kenmerk van het prachtige Christoffel National Park. Iedereen die de beste wandeltochten op Curaçao wil meemaken, moet de uitdagende maar lonende berg Christoffel-wandeling maken – dat hebben we gedaan, en hier is ons verhaal!

 

De taal

Enkele populaire zinnen bij een bezoek aan Curaçao.


introdution: 
Ja: Si
Nee nee
Alsjeblieft: Por fabor
Bedankt: Danki
Graag gedaan: Gustasamente

Nee, bedankt: nee, danki
Sorry: Ta duel mi
Wat is uw naam: Kon ta bo nòmber
Mijn naam is: Mi nòmber ta

De groeten:
Goedemorgen: Bon dia
Goedemiddag: Bon tardi
Goede nacht: Bon nochi
Tot ziens: Ayó
Hallo: Kon ta bai
Hoe gaat het met je: Kon ta bai
Heel goed, bedankt: Bon, mashá danki
Tot snel: Te aworo
Het is oké: Ta bon
Maak je geen zorgen: No ta preokupá

Tegenstellingen:
Voor/Na: Dilanti/Despues
Vroeg/laat: Tempran/Lat
Hier/daar: Aki/Aya
Nu/Toen: Awor/E ora ei
Groot/Klein: Grandi/Chikí
Leeg/Vol: Bashi/Yen
Veel/weinig: Hopi/Ménos
Meer/minder: Hopi/Ménos
Mooi/lelijk: Bunita/Mahoso
Beter/slechter: Mihó/Malu
Schoon/Vuil: Limpi/Shushi
Koud/Warm: Friu/Kayenta
Gratis/Genomen: Liber/Okupá
Open/Gesloten: Habri/Será

Communicatie:
Spreek je Engels: Bo ta papia ingles
Begrijp je me: Bo ta komprendé mi
Ik spreek geen Papiaments: Mi no ta papia papiamentu:
Spreek langzaam: Bo por papia mas pokopoko, por fabor
Ik begrijp het niet: Mi no ta komprendé
Wat betekent het: Kiko esaki

Nuttige uitspraken
Ik vind het (niet) leuk: Mi (no) ta gusta
Ik weet het niet zeker: Mi no ta segur
Ik weet het niet: Mi no sa
Ik denk het wel: Mi ta kere ku sí.
Ik heb honger/dorst: Mi ta hamber/set
Ik ben moe: Mi ta kansá
Ik ben klaar: Mi ta kla
Een moment: E momento
Kom binnen: Dentra por fabor
Het is goedkoop/duur: Ta barata/karu
Het is koud/heet: Ta friu/kayente
Het is te veel: Ta ekseso
Bedankt voor je hulp: Danki
Taxi alstublieft: Taksi por fabor

vragen:
Waar is/zijn: Unda?
Wanneer: Ki…?
Wie: Ken? Kende?
Waarom: Pakiko?
Wat: Kiko?
Hoeveel kost het: Kuantu e ta kosta
Hoe ver: Kon leu
Ik wil/wil graag: Mi ke
Wat is er aan de hand: Ta ki problema
Kun je me helpen: Bo por yuda mi?
Kun je me laten zien: Bo por mustra mi?
Kun je me zeggen: Bo por bisa me?

Naar een restaurant gaan:
Ik heb een tafel gereserveerd: Mi a reservá
Heeft u een tafel beschikbaar: Tin bo un mesa disponibel
Ober/Serveerster: Mener!/Jùfrou!
Mag ik het menu: Mi por haña e menú, por fabor
Mag ik de wijnkaart: Mi por haña a lista de biña, por fabor
Ik wil graag…: Mi ke
Een beetje meer: ​​Mi por haña poko mas
Een biertje alstublieft: e serbes por fabor
Een glas water: een glas di awa
IJs: eis
De rekening graag:
Proost: Salú
Ontbijt: Desayuna
Lunch: Lunch
Diner: Sena

Florint Vacations

Blue Bay Beach & Golf resort

Vragen? Neem contact met ons op